Stopp blodbadet i Ukraina – våpenhvile og forhandlinger nå!

«International Summit for Peace in Ukraine» Wien, juni 2023, samlet seg om parolen «Fred med fredelige midler. Våpenhvile og forhandlinger nå!», en parole AKI har reist fra første stund.

Dette er også den eneste parolen som fredsbevegelsen må samle seg om. Ingen forhåndskrav. Alt annet må det forhandles om. 

Kravet om at Russland skal trekke seg ut av alle erobrede områder, inkludert Krim, før forhandlinger er aktuelt, har vært og er Vestens argument for fortsatt krigføring. Det vil neppe skje, men er et argument for en voldsom eskalering av krigen, med ytterligere hundretusener døde. Fra offisielt amerikansk hold er man fornøyd med å nedkjempe Russland for en «billig» penge uten at amerikanske soldater dør. Alle fredsforsøk, Minsk 1 og 2 og avtalen fra mars 2022, har blitt sabotert av Vesten. 

Støtt det ukrainske folket med kravet: «Våpenhvile og forhandlinger nå!»

Klasebomber og utarmet uran er terror mot sivilbefolkningen

Vesten sender nå klasebomber og ammunisjon med utarmet uran til Ukraina: en type ammunisjon Norge har stilt seg i spissen for å fordømme. Jagerfly er på vei og langtrekkende missiler vurderes. I følge UNHCR har mer enn 6 millioner ukrainere flyktet fra landet, mens 5 millioner er internt fordrevne. 17 millioner ukrainere trenger nå humanitær hjelp. Krigen må stoppes!

Vi retter kravet om «Våpenhvile og forhandlinger nå!» til den norske regjeringen.

Norge bærer et voldsomt moralsk ansvar ved å fortsette våpenforsendelser til Ukraina og stilltiende godta at forbudt ammunisjon blir sendt til Ukraina. Under falske paroler om «demokrati i Ukraina» bidrar Norge til å helle olje på bålet. Det Ukrainske folket ofres i en meningsløs krig, som kunne vært unngått fra første stund.    

Støtt det ukrainske folket med kravet: «Våpenhvile og forhandlinger nå!»

(dette er teksten på løpeseddelen som Antikrigs-Initiativet vil dele ut lørdag 7. oktober)

Leave a Reply