Day X: Markering for Julian Assange tirsdag 20. februar

SISTE: Det er meldt svært dårlig vær, derfor flytter vi hele arrangementet innendørs! Vi begynner kl. 17.30 i Kunsthall 3,14 Vågsallmenningen 12, i andre etasje.

Antikrigs-Initiativet og Kunsthall 3,14 inviterer deg til å markere Dag X – den siste sjansen i de britiske domstolene for å stoppe utleveringen av Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange. Vi vil begynne markeringen ved den blå steinen og fortsette ved Kunsthall 3,14.

Dag X er den siste sjansen i de britiske domstolene for å stoppe utleveringen av Julian Assange. En todagers offentlig høring vil finne sted 20.-21.2.2024 i Storbritannias høyesterett. Dette kan være den siste sjansen for Julian Assange til å hindre sin tvungne tilbakevending til USA. Hvis han blir utlevert, risikerer Assange en straff på 175 år for å avdekke krigsforbrytelser begått av USA i krigene i Afghanistan og Irak.

Markeringen begynner med en appell fra Sofie Marhaug, stortingsrepresentant fra Rødt, Gisle Selnes, en aktiv forkjemper for å skape bevissthet om Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange. Terje Alnes fra Antikrigs-Initiativet i Bergen, og Gitte Sætre, debattredaktør ved Kunsthall 3,14, vil også markere dagen med valgte ord. Vi vil høre musikk av den unge musikeren August Selnes og Naeem Searle vil lese diktet “Invictus” fra 1875 av den viktorianske dikteren William E. Henley.

Vi fortsetter ved Kunsthall 3,14 med en forelesning av den bergensbaserte kritikeren og professoren Frode Helmich Pedersen. Han har skrevet boken (2022) “Forfølgelsen av Julian Assange, eller kunsten å kneble en brysom budbringer” sammen med Gisle Selnes. Pedersen vil dele sin kunnskap om “The Afghan War documents leak”, en serie interne amerikanske militære logger fra krigen i Afghanistan etter 11. september-angrepene. Dokumentene, som avslørte krigsforbrytelser som drap på sivile, ble eksponert av WikiLeaks i 2010.

Leave a Reply