Militarisme og klimakrise

Åse Møller-Hansen holdt et opplysende foredrag om militarismens innvirkning på klima og miljø under Antikrigs-initiativets åpne møte onsdag kveld.

Basert på det nyutgitte heftet «Trygghet for hvem? Om militære klimautslipp, krig som forretningside og veier til fred» delte vårt styremedlem sin kunnskap med et trettitalls fremmøte på Belgin – Bergen Assembly. Temaet er høyaktuelt i en tid der folk tar til gaten for å få politikere til å ta de menneskeskapte klimaendringene på alvor.

se Møller Hansen 2
Åse Møller-Hansen (foto: Dave Watson)

Et vesentlig poeng er det at militære klimautslipp holdes utenfor internasjonalt avtaleverk som tar sikte på å redusere klimautslipp. Det hviler en stor grad av hemmelighold rundt det militæres klimautslipp, og svært få er opptatt av de betydelige negative konsekvensene som militær aktivitet har for miljø og klima.

Det var stor enighet blant de frammøtte at dette er et tema som vi må arbeide videre med. Klimaspørsmålet er en sak som opptar ungdom i særlig grad, og ved  å koble klima med militarisme bør det være mulig å få flere ungdommer med på laget.

Fred Ove Reksten fremførte tre antikrigssanger, før hele møtet ble avsluttet med allsang.

x-default
Fred Ove Reksten (foto: Dave Watson)

Flere bilder og videoklipp fra arrangementet finner du her.

There Is no Planet B

Ungdommens engasjemt for klima bør føre til større oppmerksomhet rundt militarismens negative påvirkning på klima og miljø (foto: Dave Watson)

Leave a Reply