Mobilisering-workshop 27. juni

Mobiliserings-workshop med David Hartsough fra World Beyond War

Tid: Torsdag 27. juni 2019 kl. 19:00–21:00
Sted: Kunsthall 3.14, Vågsallmenningen 12, 5014 Bergen

Veien mot en tidsalder hvor ikkevoldelige løsninger på konflikt blir den nye normen.

Waging PeaceDet er vår alles oppgave å kreve forandring når kriger igangsettes gang på gang uten annet resultat enn sysselsetting av arbeidere ved våpenfabrikkene og vekst på børsen. Folk flest ønsker ikke krig. Av opplagte grunner: krig dreper uskyldige, ødelegger familier over generasjoner, bryter ned økosystemer, samt den menneskelige moral. Krig fører til strukturelt kaos og umuliggjør viktig arbeid innen helse, utdanning, likeverd, miljø og klima kamp.

Med stor sannsynlighet finnes det flere mennesker som mener at krig burde vært henvist til historiens skraphaug enn personer som stiller seg bak ideologien for bevaring av maktposisjoner. Fremtiden er avhengig av at flere personer og organisasjoner fremstår som synlige ambassadører for omskoleringen av samfunnet.

International Kvinneliga for Fred og Frihet og det nyetablerte Antikrigs-Initiativet i Bergen har tatt initiativet til denne mobiliserings-workshopen. Dette er en mulighet for Bergen å synkronisere oss imellom, med hjelp fra en av nåtidens mest aktive fredsaktivister, David Hartsough fra organisasjonen World Beyond War.

David Hartsough er forfatter av boken ‘Waging Peace: Global Adventures of a Lifelong Activist’. Han vil innlede med et foredrag, men store deler av tiden vil bli brukt til en samtale mellom oss alle. Møt opp ved Kunsthall 3.14, Vågsallmenningen 12, andre etasje torsdag den 27. juni. kl 19 til 21.

Her vil vi dele våre erfaringer og være sparringspartnere i en samtale om målet, nemlig en tidsalder hvor alternative løsninger til væpnet konflikter er normen. Vi oppfordre alle som er nysgjerrig til å møte opp.

Arrangementet er gratis og det første i en rekke arrangementer som vi håper vil inspirere og samle byens kloke, omsorgsfulle hoder i alle aldre.

Leave a Reply